Hvordan Tjene Penger På Nett

Hvordan Tjene Penger På Nett

Hvordan Tjene Penger På Nett

Hele bøker har blitt skrevet om emnet om å tjene penger på nettet – jeg har faktisk skrevet en selv – men vi vil gi en innføring i de mest vanligste kildene til inntekter i denne artikkelen.

Selge et produkt

 Internett er et fantastisk stort og mangfoldig sted. Ved å selge et produkt eller en tjeneste her, vil du raskt bli utsatt for millioner av potensielle kunder. Noen produkter og tjenester er bedre egnet for en bedrift enn andre. Hvis du bestemmer deg for å selge et fysisk produkt som ikke lett kan leveres – som visse matvarer, dyr, isskulpturer osv – er det usannsynlig at du kommer til å tjene mye penger på internett. Noen produkter er imidlertid svært godt egnet. Produkter som bare eksisterer i den elektroniske verden – som digitale bilder, programvare, ebøker, elektroniske fly billetter, musikk osv er ideelle for Internett siden de kan sendes til alle som har en Internett-tilkobling. Dessuten kan slike produkter sendes automatisk uten menneskelig inngripen. Når du bestemmer seg for å selge et produkt på nettet, må du vurdere om produktet du tilbyr er ideelt for å selge online. Uansett produkt eller tjeneste du bestemmer deg for, må du lage en forretningsplan, sjekk ut konkurrentene dine, se inn i juridiske saker som skatt og avkastning politikk osv kommentaren hans er her.

 
Reklamere på nett

 Mange nettsteder er avhengige av reklame som sin eneste inntektskilde. Annonser kommer i mange typer og former og felles for dem er at de normalt generere inntekter når en besøkende på nettstedet klikker på en annonse. I noen tilfeller (en liten mengde) inntekter blir også generert per visning eller tusen visninger av annonsen av besøkende. Inntektene per klikk på annonsene er normalt relativt lav. Vanligvis starter den på noen få cent, men opp til et par dollar for rett type annonser. Foreløpig så blir de fleste annonsene på nettsteder levert av Google gjennom Google AdSense-programet. Dette er de typer annonser som vises ved siden av legenden “Ads by Google”. Google genererer inntekter for hvert klikk, og deler disse inntektene med nettstedets administrator. Annonser plasseres på nettsider ved kontekstuell tilpasning av innholdet på websiden med annonsene. Google leser innholdet på websiden og leverer annonser som passer til dette innholdet. Dette betyr at hvis innholdet på en nettside er slik at annonsørene er villige til å betale mye penger for annonsene, vil Google generere gode inntekter. Og siden Googles inntekter er delt med eieren av nettstedet, kan eieren av nettstedet dermed også tjene gode penger på innhold av den rette typen. Å finne ut hvilket innhold som er høyt betalende er en kunst i seg selv. Foreløpig virker det som de gode inntektene kommer fra reisetjenester, ulikt teknisk tilbehør, rekruttering og mye mer.

 Siden inntektene generert fra reklame er relativt lav, og siden relativt få besøkende på en nettside klikker på annonsene, trenger man en stor mengde besøkende for å generere en høy inntekt. Har man det så kan man tjene mye penger på denne måten.

Affiliate programmer

 Affiliate programmer er en type partnerskap mellom en selger av et produkt eller tjeneste og en annonsør. Annonsøren – som kan kalles en agent for selgeren – sender besøkende til selgerens hjemmeside. For denne selgeren deler inntektene fra salget med den agenten som henviser kunden. En selger har vanligvis en stor mengde av agenter. Andelen av inntektene som gis til affiliate kan være alt fra noen få prosent opp til så mye som 75 prosent. Fordelen til selgeren er at han eller hun ikke trenger å bekymre seg for det meste om å gi et godt produkt eller en tjeneste, og mindre om markedsføring siden dette er gjort av partnere. Fordelen til agenten er at han eller hun kan tjene penger på nettet uten å ha sitt eget produkt å selge. Noen agenter har sin egen nettside, mens andre rett og slett tjener penger ved å plassere annonser på andre nettsteder, og dermed lede besøkende til nettstedet for sine valg. For å tjene penger som en affiliate, må du tiltrekke deg mange besøkende.

 I denne artikkelen har vi gått gjennom hvordan vi kan tjene penger på nettet. Vi har beskrevet alternativene for å selge et produkt og service, reklame og affiliate programmer.

Jeg ønsker deg lykke til.